Levendulás borogatás torokfájás esetén

A felsőlégúti problémák szezonjának kellős közepén járunk.

Az egyik legkellemetlenebb panasz ilyenkor a torokfájás. Különböző vírusos, bakteriális fertőzések eredménye lehet ez, és ilyenkor bizony követni kell a számunkra kijelölt terápiát. Hogy minél előbb megszabadulhassunk ettől a kellemetlenségtől megosztok egy kiegészítő lehetőséget, amely bármilyen terápiába beilleszthető, könnyen megvalósítható és segít a mielőbbi gyógyulásban.

Amire szükség lesz: egy kisebb tálka, egy pohár, langyos tisztított víz, almaecet, levendula illóolaj, fapálcika a keveréshez. A borogatáshoz egy pamut kendő vagy textilpelenka.

Egy tálkába tegyünk langyos vizet. Egy kisebb pohárban keverjünk el 2 evőkanál almaecetet és 6 csepp orvosi levendula (Lavandula angustifolia) illóolajat. Ezt lehetőleg egy kisebb fapálcikával tegyük, ne fém eszközzel. Ezt az ecetes-illóolajos keveréket öntsük a vízhez. El is készült a borogatás alapja. Puha pamut kendőt vagy textilpelenkát mártsunk bele, nyomkodjuk ki és óvatosan tegyük a fájó torok területére. Néhány óránként cseréljük. Próbáljuk meg a keveréket langyosan tartani (pl. fűtőtest közelében), vagy készítsünk újat, hogy csere esetén ne legyen a beteg számára kellemetlenül hideg érzet a friss borogatás.

 

Használja egészséggel!

Szeretettel: Eszter