Rólunk

A Vodicai Levendulás egy családi gazdaság. A két alapító tulajdonos: dr. Nagyné Vácity Eszter és dr. Nagy Norbert, 3 kislány szülei.

2014-ben jegyeztük be a vállalkozásunkat – nagy tervekkel és magasra tett mércékkel – Vodica Herbal Mintagazdaság és Látogatóközpont Kft. néven. Több kísérleti ültetés után az első levendulatáblákat 2015-ben ültettük el, azóta is folyamatosan „töltjük fel” a területünket levendulával. Jelen pillanatban 3 fajtánk van: kettő angustifolia (azaz orvosi levendula) fajta – Elizabeth és Miss Katherine, és egy intermedia (azaz hibrid) fajta – Grosso. A Vodicai Levendulásnál a termesztés és feldolgozás során is tudatosan nagy hangsúlyt fektetünk a különböző fajtákra, hiszen fajtaszelektált illóolajokat állítunk elő. Ez röviden annyit jelent, hogy előtérbe helyezzük a növény egyedi karakterét. Ez a karakter az illóolajában is szépen megmutatkozik és a környezetei tényezők függvényében évről évre finoman változik. Ahogy a boroknál, az egyes illóolajoknál is érdemes belemerülni az egyediségek felfedezésébe és élvezetébe. Az illóolajok természetesen nem csak gyönyörködtetnek, hanem igen komoly terápiás hatásokkal is bírnak.  Célunk, hogy az általunk előállított illóolajok maximálisan megfeleljenek a terápiás felhasználók elvárásainak.

Terveink szerint gazdaságunk a Vodicai Levendulás még sok szép levendulafajtával, valamint további gyógynövényekkel gazdagodik az elkövetkező években. Ezen kívül fontos célul tűztük ki magunk elé, hogy mezőgazdasági tevékenységünket kibővítve gazdaságunk a közeljövőben turisztikai fejlesztéseket is végrehajtson.  A könnyű megközelíthetőség és a kivételes földrajzi adottságok egyaránt kedvezőek egy turisztikai desztináció kialakításában. Termőterületünk páratlan természeti környezetben, a Gemenci erdő peremvidékén, a Ferenc-tápcsatorna mellett fekszik, Bajától 5 km-re délre, közvetlenül az 51. számú főút mellett Bátmonostor község határában. Gazdaságunk Vodica-Máriakönnye zarándokhelytől alig 1 km-re fekszik, számunkra ez igen nagy jelentőséggel bír.

Vodicai Levendulás

A Vodica Herbal Kft. 2015 óta a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.-nél bejelentett, minősített gazdaság.

2017-ben a Vodicai Levendulásban első alkalommal rendeztük meg június végén, közvetlenül a levendula aratás előtt, a Levendula Ünnepünket, melyre közelről és több száz kilométerről egyaránt érkeztek érdeklődők. A kedvező fogadtatás is további fejlesztések megvalósítására sarkall bennünket.